Mit tehetsz, ha medikus a szerelmed?

by - Thursday, January 12, 2017


Először is, nem sok mindent. Csak dőlj hátra, fogadd el a tényt, hogy ezt megszívtad, és még csak nem is panaszkodhatsz, mert a helyzet az, hogy ő még jobban megszívta. (Már az orvosi egyetemmel, nem veled.) Ha ez megvan, és mindenféle reményedet eltemetted arra nézve, hogy ti majd együtt fogtok fejest ugrani az életbe, és bulizni meg randizni jártok minden héten, akkor kezdjünk neki! Jöjjön az omniózus kérdés: mit is tehetsz tehát, ha a barátod medikus? 

SÍRJ! LEHETŐLEG SOKAT

A sírás egy egészen kellemes dolog tud lenni, ha megfelelően áll hozzá az ember. Például egy jó kiadós idegösszeroppanós-világvégés bőgésnek sok pozitív hatása is lehet - azzal, hogy kifejezed a frusztrációdat, és hagyod, hogy kisírd magad, igazából máris csökkentettél egy picit a felgyülemlett negatív érzéseiden. Igaz, hogy ez még egyáltalán nem old meg semmit, és attól, hogy fél órát a párnádba kapaszkodva töltöttél, még nem lesz jobb semmi, de legalább te egy picit jobban érezheted magad. Egy iciripicirivel jobban. És mint tudjuk, aki a kicsit nem becsüli...

HAGYD TANULNI

Ha állandóan a nyakára jársz és zaklatod, attól még nem lesz több szabadideje, sőt. Valószínűleg még kevesebb is lesz, mert akkor kénytelen rád értékes tanulási időt pazarolni, ami miatt nagyobb lesz az esélye, hogy a vizsgákon majd megbukik, és akkor még az az (elvileg) együtt tölthető időtök sem lesz, amivel egészen idáig vígasztaltad magad. Ördögi kör az egész, ahol nem létezik jó alternatíva, de gondolj arra, hogy az egész maximum hat évig tart. Valószínűleg utána sem lesz több ideje, de legalább jól fog keresni. Majd egyszer. Már egyáltalán ha sikerülni fog elhelyezkednie valahol rezidensként.

FOGADD EL, HOGY TE EZT SOSEM FOGOD MEGÉRTENI

Azt, hogy min megy keresztül, és hogy mennyit kell tanulnia, sosem fogod teljesen megérteni, kivéve, ha te is úgy döntesz, hogy medikusnak mész. Ami mellett úgy sem fogsz soha dönteni, ha látod, hogy a barátod/barátnőd mennyit szenved vele, de azért a lehetőség előtted is nyitva áll, szóval ne húzzuk ki teljesen a listáról ezt az eshetőséget. Azt sem fogod soha megérteni, hogy miért hívnak náluk mindent máshogy, vagy hogy mi az a demonstráció, de próbálkozni azért szabad, és egy kis érdeklődés sosem árt. Csupán tartsd észben, hogy az orvosi egyetemet csak akkor fogod megérteni, ha megjárod annak poklait is.

NÉZD A DOLGOK JÓ OLDALÁT

A pozitív hozzáállás fontos ahhoz, hogy boldog és sikeres életet éljünk, így az alkalmazása ennél a szituációnál is elengedhetetlen. Jó persze, már hetek óta nem láttad a szerelmedet, és azt sem tudod, hogy él-e vagy hal, esetleg örökké elnyelték a csontkinövések latin nevei meg a biofizika rejtelmei, de legalább volt egy kis időd magadra! Találtál vagy három új szuper sorozatot, megtanultál hímezni, meg olaszul is pár szót, és ami a legszuperebb, hogy közben csomó időt töltöttél a barátaiddal! Anyukádék sem perlekedtek veled, hogy miért vagy mindig a barátoddal/barátnőddel, és miért nem inkább a családdal, szóval mindenki jól járt. Közben még a párod is írt, hogy él, és nem-e lenne kedved két hét múlva találkozni - tényleg minden szuper.

+1 SZERESD ÉS TÁMOGASD

Viccet félretéve, ha ezt az egy tanácsot megfogadod, akkor nagy baj már nem lehet, és hidd el, túl fogjátok élni ezt az időszakot is. Lehet, hogy nem lesz mindig a legvidámabb, és sokszor nehézségekbe ütköztök majd, de ha együtt átvészelitek a rosszat, akkor hamarosan jönni fog a jó is. Ez a cikk nyilván tele van túlzással és egyáltalán nem azért készült, hogy halálosan komolyan vegyétek, csak szerettem volna kicsit viccesen feloldani magamban ezt a témát. Mert bizony azért nem volt könnyű Mr. Medikussal ez az első félév, mindkettőnknek bele kellett szoknunk ebbe az új rendszerbe, de az összes bosszúsággal és szomorkodással együtt is bőven megérte. Én továbbra is borzasztóan szeretem őt, remélhetőleg ő is engem, ez a bejegyzés meg többnyire saját szórakoztatásomból készült. Nézzétek el nekem :)

Persze ha nektek is vannak saját tippjeitek/trükkjeitek, ez esetben szívesen meghallgatom őket, mert mindig jó bővíteni a hogyan éljük túl egy medikussal listát. 

You May Also Like

0 comments