Rólam


Vix // libra, slytherin, infp

Valamiért mindig is szerettem bemutatkozókat írni, talán pont azért, mert eddig mindegyik rólam szóló kis szövegecskét abban a hitben fogalmaztam meg, hogy ezzel a kis szösszenettel máris közelebb kerülök olvasóimhoz. Hiszen ez egy bemutatkozás célja, legalábbis számomra. Hogy láthatóvá váljon az ember a sorok között, és az olvasó érezze azt, hogy végső soron az író is csak olyan ember, mint ő maga. Megpróbálok hát én is kikukucskálni a betűk közül, remélve, hogy amit majd láttok, az elnyeri tetszéseteket.

Az alapoknál kezdve megemlíteném, hogy egy 18 éves lány vagyok, és Vix néven blogolok. A valódi nevem Beatrix, amit imádok, de valahogy a blogos világ berkein belül nem érzem kényelmesnek a használatát. A Vix egyébként a francia eredetű vixen (azaz nőstény róka) szó megcsonkított verziója, amit éppenséggel forrófejű vagy ingerlékeny nőszemélyekre is használnak, és aminek én a szöges ellentéte vagyok. 

Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint az, hogy ha csak tehetem, elkerülöm a konfliktusokat, nyugodt és békeszerető vagyok, valamint rendíthetetlenül hiszek az arany középútban. Érzékeny lélek vagyok, ami egyszerre jó és rossz, hisz nagy empátiával rendelkezem, de könnyű megsérteni vagy felzaklatni, és borzasztó könnyen elsírom magam. Utóbbi elég kellemetlen tud lenni néha, de nincs mit tenni, ez is én vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy ez az érzékenység mennyiben fog segíteni vagy éppen akadályozni a választott utamon, hisz szeptembertől pszichológiát fogok hallgatni a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem karán.

Egészen kicsi koromtól kezdve az írás és olvasás szerelmese vagyok, már öt évesen, a nagymamám ölében ülve is történeteket találtam ki. Lediktáltam őket neki, ő pedig leírta azokat. Az évek során ez a szenvedély kiteljesedett bennem, igaz, írói "pályafutásom" leginkább a csapongó és ihletfüggő jelzőkkel jellemezhető, ami jól mutatja, hogy nem vagyok éppen a következetesség embere. Tengernyi ötletem van, de ténylegesen mindig csak néhányat valósítok meg közülük. 

Szeretek utazni, enni, tapasztalni, és ami a legfontosabb, érezni. Az írás és olvasás mellett szeretem a természetet és az állatokat, a zenét, a filmeket/sorozatokat, a moziba járást, és nem utolsó sorban magát a kultúrát. Némileg talán meglepő hobbim még ezek mellett a gamingelés, azaz szívesen töltök el órákat különféle konzolos vagy számítógépes játék nyúzásával.